Alcaldes europeus creen una petició a change.org per exigir ciutats més saludables

Font: Ajuntament de Barcelona
29/03/2016 - 09:39

Alcaldes europeus creen una petició a change.org en què demanen als estats una regulació mediambiental més exigent sobre contaminació de l'aire.

En l’anterior cimera COP21, celebrada a París, un miler d’alcaldes de ciutats de tot el món van assumir el compromís conjunt de reduir el nivell de contaminació a les ciutats i millorar el benestar dels ciutadans. Arran d’aquest acord, s’ha creat una petició a la plataforma change.org en què es denuncia una certa permissivitat dels estats amb els fabricants de vehicles. Concretament, denuncien aquest fet: “L’octubre del 2015 un comitè tècnic integrat per experts dels estats membres va decidir autoritzar els fabricants de vehicles perquè sobrepassessin els límits d’emissions establerts per la legislació de la Unió Europea”, i afegeixen a la mateixa petició a change.org signada per l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo: “L’aplicació d’aquesta decisió suposaria que seria legal que els turismes dièsel sobrepassessin els llindars d’emissió d’òxids de nitrogen (NOx) en un 110%. Lamentablement, el febrer del 2016 el Parlament Europeu va decidir donar suport a aquesta política, fet que suposa una amenaça per als habitants de les nostres ciutats.”

A la mateixa petició, es posa de manifest que segons l’Organització Mundial de la Salut les emissions dels vehicles són les responsables de 75.000 morts prematures a Europa cada any. Per això, els acaldes fan una crida als governs d’Europa perquè “utilitzin tots els mitjans polítics i jurídics a l’abast per assegurar que les normes de contaminació de l’aire s’apliquin de manera coherent en tots els sectors de la indústria”. “La nostra salut depèn d’això”, conclouen.

Alguns dels alcaldes que han firmat la petició són Anne Hidalgo, alcaldessa de París; Eberhard van der Laan, alcalde d’Amsterdam; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Giorgos Kaminis, alcalde d’Atenes; Ioan-Răzvan Sava, alcalde de Bucarest; István Tarlós, alcalde de Budapest; Yvan Mayeur, alcalde de Brussel·les; Frank Jensen, alcalde de Copenhaguen; Alexiei Dingli, alcalde de Valletta; Fernando Medina, alcalde de Lisboa; Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid, i Giuliano Pisapia, alcalde de Milà, entre molts altres.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Els districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc de Barcelona acullen la primera edició de la campanya "Frenem el soroll" d'enguany.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Butlletí