Sant Andreu de la Barca preveu actuacions d'adaptació al canvi climàtic

Font: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
16/03/2016 - 08:51

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat el Pla Local d'Adaptació al canvi Climàtic, que preveu diverses accions per minimitzar els efectes d'aquesta realitat.
 

La proposta està en el marc de la iniciativa Mayors Adapt (Alcaldes per a l'Adaptació) de la Direcció General d'Acció per al Clima de la Comissió Europea.

L'objectiu del Pla és adaptar Sant Andreu de la Barca als efectes derivats del canvi climàtic, i esdevenir un municipi més resilient, és a dir, amb capacitat d'adaptació i retorn a la normalitat, després d'una situació negativa.

La regidora de Medi Ambient, Eva Prim, ha destacat que "el canvi climàtic és ja una realitat a la nostra societat i l'objectiu d'aquest pla és adaptar-nos a ell i minimitzar els seus efectes, moderar els danys potencials i fer front a les conseqüències".

El pla preveu detectar riscos i vulnerabilitats que poden afectar el municipi a conseqüència del canvi climàtic, apuntar les mesures que cal aplicar per minimitzar-los i elaborar un pla d'acció. Un exemple seria el risc potencial d'augment d'inundacions i avingudes, un fet que està vinculat al risc de variació del cabal mitjà dels rius. Una acció que proposa el Pla per adaptar-nos a aquest risc és la construcció d'una bassa de laminació a l'entrada dels torrents en zona urbana.

El Pla local d'Adaptació al Canvi Climàtic complementa el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) i col·loca l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en una posició força avantatjada respecte a l'assoliment dels objectius del Nou Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia Sostenible i el Clima, que es va presentar a Brussel·les a l'octubre de 2015 i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Tots els signants de l'acord Mayors Adapt es comprometen a treballar per a l'adaptació al canvi climàtic com a mesura complementària a les polítiques i accions de mitigació del canvi climàtic, les quals havien dirigit les accions fins el moment.


Categories: 

Relacionats

Notícia

El document preveu les accions que el consistori ha d’aplicar fins al 2030 per afrontar la crisi climàtica.

Notícia

El meteoròleg de TV3 Tomàs Molina ha estat l'encarregat de presentar l'acte.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Butlletí