Jornada: Els Micropobles: paisatge, urbanisme i identitat territorial,

divendres, 15 abril, 2016 - 00:00 a 23:59

 


 

Sant Miquel de Campmajor
Geolocation

Massa sovint, el debat sobre els micropobles gira a l’entorn de si han de mantenir la seva autonomia política o sobre les dinàmiques de despoblament que han patit en les darreres dècades, tot oblidant-ne altres dimensions fonamentals, com ara el seu paper en la vertebració del territori i en la preservació de paisatges de gran qualitat. O el fet d’haver esdevingut autèntics laboratoris de noves formes de vida i de govern del territori, així com impulsors d’estratègies innovadores de desenvolupament local, sovint acompanyades de nous models energètics.

Amb aquesta jornada, l'Observatori vol debatre aquests aspectes i posar sobre la taula com abordar el futur dels micropobles tot incidint d'una manera especial en la preservació de la seva identitat, plasmada en un paisatge determinat. Aquests espais de vida social i col·lectiva connecten perfectament amb l’eix de reflexió i actuació ‘Viure i produir en un entorn de qualitat’, un dels deu del full de ruta CATPAISATGE 2020, de l’Observatori del Paisatge de Catalunya.

Per a poder assistir a la jornada és necessari que us hi inscriviu.


 

Organitzador: 
Observatori del Paisatge de Catalunya
Contacte: 

www.catpaisatge.net / 972273564

Etiquetes: 
Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

Aquest dijous al migdia s'ha celebrat un ple extraordinari per tractar aquest punt que inclou novetats per preservar el patrimoni històric i la biodiversitat.

Notícia

L’Ajuntament de Reus engega el projecte per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus. I ho fa amb la licitació dels contractes per a la redacció dels projectes bàsic i executiu de les obres de naturalització d’entorns escolars i refugis climàtics a les escoles Pompeu Fabra, General Prim, Teresa Miquel i Marià Fortuny

Notícia

Es presenta el projecte RENAT3R amb l’objectiu del projecte és la renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Cullerer al seu pas per la trama urbana del Vendrell.

Butlletí