maig 2024

Notícia

L’Ajuntament de Santa Perpètua reorganitza les bateries de contenidors de recollida de residus municipals, redueix els contenidors de resta/rebuig i, en alguns casos, incrementa els contenidors d’envasos.

Notícia

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès continua amb la modernització de l'enllumenat públic, optant per la tecnologia LED per reduir la petjada de carboni municipal.

Notícia

Aquest curs 44 centres educatius, vuit d’ells escoles bressol, han format part de la xarxa L’H Escoles Sostenibles.

Notícia

El projecte s’obre a la participació ciutadana per compartir i recollir propostes amb una primera sessió pública el 14 de maig, presentacions als consells de participació, i també amb activitats d’exploració d’espais naturals on es preveu fer intervencions.

Notícia

El passat mes d'abril la Generalitat de Catalunya va presentar el mapa del cens de cobertes d’amiant de Catalunya. Una eina gràfica i interactiva, desenvolupada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que permetrà avançar en les actuacions del Pla nacional per a l’erradicació de l’amiant.

Notícia

El 31 de maig i 1 de juny tindrà lloc a Cabrera de Mar la segona edició de la Fira EcoConstruir.

Notícia

Les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI) es van reduir un 7,7 % a Espanya el 2023 respecte a l'any anterior i es van situar en un mínim històric respecte al 1990, segons l'informe anual referit al 2023 de l'Observatori de Transició Energètica i Acció Climàtica (OTEA), que és una iniciativa del centre basc de recerca sobre canvi climàtic BC3.

Notícia

El servei es posarà en marxa a partir del 17 de juny al barri del Molí de la Torre i part de Vilafortuny. També s’amplia la recollida porta a porta comercial i s’implanta el sistema d’identificació personal voluntari als contenidors de tot el municipi.